Izdvojene novosti


Hrvatska obrtnička komora tražila je hitnu provedbu umanjenja poreznih obveza za korisnike mjere HZZ-a

Hrvatska obrtnička komora tražila je hitnu provedbu umanjenja poreznih obveza za korisnike mjere HZZ-a

Hrvatska obrtnička komora uputila je Ministarstvu financija i Hrvatskome zavodu za zapošljavanje zahtjev kojim traži provedbu razmjene podataka Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje o odobrenim potporama za očuvanje radnih mjesta s Poreznom upravom. Žurno postupanje je nužno, kako bi Porezna uprava mogla provesti umanjenje poreznih obveza na porezno-knjigovodstvenoj kartici obrtnika, korisnika mjere HZZ-a.
Obrtnici koji imaju evidentiran dug, nisu u mogućnosti koristiti kredite, leasing, ne mogu se prijaviti na raspisane natječaje i pristupiti nepovratnim sredstvima niti zatražiti odgodu obveza za javna davanja, što u ovim kriznim vremenima značajno utječe na njihovo poslovanje, pa je potrebno hitno postupanje i razmjena podataka te provedba otpisa zaduženja za obvezne doprinose.

Pročitajte više » | Napisano 14.05.2020.

OBAVIJEST: Druga plaćena privremena obustava pridnenim povlačnim mrežama - koćama

OBAVIJEST: Druga plaćena privremena obustava pridnenim povlačnim mrežama - koćama

Zbog pandemije COVID-19, u razdoblju od 16. svibnja 2020. godine u 00:00 sati do 15. lipnja 2020. godine u 24:00 sata bit će proglašena druga plaćena privremena obustava pridnenim povlačnim mrežama – koćama.

Navedena privremena obustava ribolova provodit će se na čitavom moru Republike Hrvatske, no nije obvezna za sve ribare u segmentu ribolova pridnenom povlačnom mrežom – koćom. Točnije, oni koji žele sudjelovati moraju se držati svih uvjeta u Uredbi:
- plovilo mora biti vezano i ne smije se obavljati niti jedan oblik ribolova,
- u slučaju premještanja plovila mora se zatražiti odobrenje od Uprave ribarstva,
- članovi posade ne smiju obavljati bilo koju vrstu ribolova ili drugu djelatnost,
- plovilo mora biti autorizirano za koćarski ribolov i imati dostatnu minimalnu ribolovnu aktivnost od ukupno 120 ribolovnih dana ostvarenih tijekom zadnje dvije kalendarske godine koje prethode podnošenju Zahtjeva za potporu.

Ribari koji ne žele sudjelovati u privremenoj obustavi, mogu i dalje obavljati ribolov, no neće moći ostvariti financijsku potporu.

Slijedom navedenog, a u svrhu obavljanja kontrole na terenu, iz Uprave ribarstva mole sve zainteresirane korisnike koji žele sudjelovati u privremenoj obustavi da do 16. svibnja 2020. godine dostave obavijest na e-mail: eufondovi.ribarstvo@mps.hr. Pravilnik o provedbi ove mjere je u postupku objave, a o istoj ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Pročitajte više » | Napisano 14.05.2020.

HZJZ objavio ažurirane Preporuke za sprječavanje infekcije u trgovinama

HZJZ objavio ažurirane Preporuke za sprječavanje infekcije u trgovinama

HZJZ je objavio ažuriranu verziju Preporuka za sprječavanje infekcije u trgovinama koje započinju s radom u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih uz COVID 19, koje možete preuzeti OVDJE.
https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Preporuke-za-sprje%C4%8Davanje-infekcije-u-trgovinama-koje-zapo%C4%8Dinju-s-radom-u-okviru-postupnog-ubla%C5%BEavanja-restrikcija-vezanih-za-COVID-19-002.pdf

Promjena se odnosi na Posebna pravila za trgovine tekstila.

U trgovinama tekstila preporučuje se prodaja bez isprobavanja odjevnih predmeta. Epidemiološki se ne preporučuje isprobavanje odjevnih predmeta koji se oblače i svlače preko glave. Ako je nužno isprobati odjevne predmete, nekupljena roba mora se spremiti na tri dana u za to predviđeni prostor prije ponovnog stavljanja u prodaju. Isto vrijedi i za odjevne predmete iz povrata. Osim toga, moguće je tretirati isprobane robe vrućom parom pomoću glačala na paru, pri čemu te odjevne predmete nije više potrebno spremati na tri dana u zaseban prostor.

Pročitajte više » | Napisano 14.05.2020.

PONUDE MASKI I DEZINFICIJENSA

PONUDE MASKI I DEZINFICIJENSA

Poštovani,
dostavljamo kontakte najboljih ponuda koje smo našli na tržištu, vezano za mjere protiv covid-19 kako biste mogli naručiti i dobiti po najboljoj cijeni, tvrtke Elda, Galeb d.d. te Monttrade Split d.o.o.
Elda d.o.o tel.: +385 (0)35/361-361 e-mail: elda@elda.hr
Galeb d.d. Tel: +385 (0)21 434 714 e-mail:Anita.Kuvacic@galeb.hr
Monttrade Split d.o.o. tel: +385 (0)21 457 209 narudzba@monttrade-split.hr

Pročitajte više » | Napisano 13.05.2020.

HZJZ objavio Preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije koronavirusa

HZJZ objavio Preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije koronavirusa

HZJZ je objavio Preporuke za rad hotela i iznajmljivača tijekom epidemije koronavirusa. Sukladno reaktivaciji određenih aktivnosti temeljem Odluke o prilagodbi mjera za organizaciju hotelske i iznajmljivačke djelatnosti, Preporuke za rad istih možete preuzeti OVDJE.
https://www.hok.hr/sites/default/files/article-docs/2020-05/Hoteli_i_smjestajne_jedinice_.pdf

Pročitajte više » | Napisano 12.05.2020.