Izdvojene novosti


HOK Obrtnik plus - iskoristite pogodnosti koje osigurava HEP Opskrba za sve obrtnike

HOK Obrtnik plus - iskoristite pogodnosti koje osigurava HEP Opskrba za sve obrtnike

Od 1. siječnja 2022. godine očekuje se značajno povećanje cijena električne energije posebice kod usluge Zajamčena opskrba, među kojima ima i obrtnika. Kroz projekt HOK Obrtnik plus možete osigurati povoljnije cijene, stoga se zaštite se od cjenovnog udara koji se očekuje.

Tko su korisnici usluge Zajamčena opskrba - Sukladno odredbama Zakona o tržištu električne energije u Republici Hrvatskoj sve pravne osobe slobodno odabiru opskrbljivača električnom energijom. U ovom trenutku registrirano ih je 7. Ako pravna osoba ne odabere tržišnog opskrbljivača, tada njegovu opskrbu obavlja HEP Elektra, kao tvrtka koja obavlja uslugu zajamčene ili univerzalne opskrbe kupca. Takva opskrba u pravilu je skuplja od tržišnog modela opskrbe.

Cijena Zajamčene opskrbe električnom energijom korigira se za svako tromjesečje, a osnova za izračun cijena je tržišna cijena električne energije u tromjesečju koje prethodi primjeni novih cijena.

Pozivamo vas da iskoristite pogodnosti koje vam je osigurala Hrvatska obrtnička komora i kroz sklapanje ugovora prema trenutno važećem Dodatku 4 Sporazuma o suradnji s HEP Opskrbom osigurate si povoljniju cijenu i zaštitite se od značajnog povećanja koje se očekuje u idućoj godini zbog nepovoljnih kretanja na tržištu (poremećaji uzrokovani COVID-19 pandemijom, poremećaji u opskrbnim lancima, drastičan porast cijena energenata koji sudjeluju u proizvodnji električne energije, relativno skupa energija iz obnovljivih izvora energije…).
Kroz projekt HOK Obrtnik plus obrtnicima se osiguravaju najpovoljnije cijene i uvjeti koji se mogu ponuditi u trenutku ugovaranja.

Naime, ugovori se sklapaju na rok od 2 godine i HEP Opskrba jamči ugovorenu cijenu za obje godine, do isteka ugovora. Za članice HOK-a kojima ističe ugovor ili koji prvi puta ulaze u ugovorni odnos HEP Opskrba korigira uvjete svaka 3 mjeseca.

Ističemo da za obrtnike koji imaju potpisan ugovor HEP Opskrba će, bez obzira na očekivani značajni porast cijena, ispoštovati svoju ugovornu obavezu u pogledu komercijalnih uvjeta sve do isteka ugovora o opskrbi.

Za buduće ugovore o opskrbi koji će se primjenjivati s datumima u 2022. i 2023. ponuđena cijena će biti viša, ali će HEP Opskrba sa svoje strane uložiti maksimalne napore i angažman kako bi i takva cijena bila najpovoljnija na tržištu.

ZA OSTVARIVANJE POPUSTA:

1.Kontaktirajte HEP Opskrbu i zatražite svoju neobvezujuću ponudu.

2.Potpisane ugovore pošaljite na adresu HEP Opskrbe.

Za sve informacije nazovite besplatni broj 0800 5255 ili pošaljite e-mail upit na obrtnik@hep.hr

Pročitajte više » | Napisano 19.11.2021.

U Šibeniku održan 33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore sa zahtjevima prema nadležnim tijelima za oporavak i razvoj ugostiteljsko-turističkog sektora

U Šibeniku održan 33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore sa zahtjevima prema nadležnim tijelima za oporavak i razvoj ugostiteljsko-turističkog sektora

33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, upravo održan u Šibeniku od 14. do 16. studenog 2021., okupio je predstavnike struke i resornih institucija u cilju razmatranja problematike poslovanja turističko-ugostiteljskog sektora u vrijeme COVID pandemije, ali i gorućih tema s kojima se sektor suočavao i prije pojave pandemije, kao što su porezna opterećenja i nedostatak kvalificirane radne.

Nakon izlaganja o aktivnostima Ceha u proteklih godinu dana o aktualnoj problematici struke te rasprave s predstavnicima resornih ministarstava i nadležnih institucija, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore izdvojio je glavne probleme sektora i predložio moguća poboljšanja poslovanja.

Za oporavak i rast ugostiteljskog sektora nužno je sniženje stope PDV-a od 13% na pripremanje i usluživanje bezalkoholnih pića, toplih napitaka, vina i piva te potpuno ukidanje poreza na potrošnju na državnom nivou koje je definirano Zakonom o financiranju lokalne samouprave.

Kvalitetna radna snaga ključ je održivosti i razvoja ugostiteljskog i turističkog sektora. Rješavanju problema nedostatka radne snage nužno je pristupiti međuresorno, kroz unaprjeđenje obrazovanja za obrtnička zanimanja, promociju i jačanje strukovnog obrazovanja, ali i smanjivanjem poreznog opterećenja rada i fleksibilnijim mogućnostima zapošljavanja kadra u ugostiteljstvu.

Nastavno na najave mogućih dodatnih epidemioloških mjera i ograničenja poslovanja koja za sobom povlače pad prometa i direktnu financijsku štetu za vlasnike ugostiteljskih objekata, nužno je da svaku takvu najavu prati i plan gospodarskih mjera, sve dok okolnosti ne dopuste rad u punom kapacitetu Dodatno, potrebno je dozvoliti radno vrijeme iza ponoći svim onim ugostiteljskim objektima koji za to ispunjavaju uvjete temeljem rješenja o minimalno tehničkim uvjetima uz obvezno predočavanje COVID potvrde na ulazu.

Na kraju, Nacionalni program opravka i otpornosti u segmentu ugostiteljstva potrebno je maksimalno približiti i prilagoditi potrebama sektora kako bi se osiguralo dostizanje ciljeva zelene i digitalne tranzicije te povećala dodana vrijednost sektora.

Pročitajte više » | Napisano 17.11.2021.

33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komoreDobrodošli na 33. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore!

Na ovoj stranici možete pronaći sve informacije o programu Kongresa te popuniti anketu o tradicionalnom stručnom skupu ugostitelja i turističkih djelatnika. Pozivamo Vas da popunite i upitnik o projektu HOK Obrtnik plus kojim imate priliku sudjelovati u posebnom darivanju koje smo za Vas pripremili.

PROGRAM

Program 33. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a možete pronaći ovdje.

ANKETA

U cilju kvalitetnije pripreme budućih događanja molimo Vas da odvojite par minuta za ispunjavanje ankete. Želja nam je da kroz Vaše odgovore bolje upoznamo Vas kao sudionika i uspješnije ispunimo Vaša očekivanja.

Anketu možete ispuniti na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdYpSlDtwNsVzjbYTA0EFpRWCXD7-fF2OIonYvz8xqGOtX1AA/viewform?usp=sf_link 

UPITNIK - HOK Obrtnik plus

Hrvatska obrtnička komora (HOK) putem projekta HOK Obrtnik plus nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, čime se ostvaruju značaje uštede u poslovanju.

Molimo Vas da ispunite upitnik o projektu HOK Obrtnik plus te time dobijete priliku sudjelovanja u darivanju koje je za Vas pripremila Hrvatska obrtnička komora, zajedno s partnerima u projektu.

Upitnik možete ispuniti na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqsJv1zniNPryLW3B1EmHlhHYGdppAvO-0uwcCtiHQgKLmjQ/viewform?usp=sf_link 

Hvala Vam na sudjelovanju i vidimo se dogodine!

Vaša Hrvatska obrtnička komora.

Pročitajte više » | Napisano 15.11.2021.

Promo akcija tvrtke Hennlich industrijska tehnika d.o.o u okviru projekta HOK Obrtnik plus za obrtnike vodoinstalatere

Promo akcija tvrtke Hennlich industrijska tehnika d.o.o u okviru projekta HOK Obrtnik plus za obrtnike vodoinstalatere

Hennlich industrijska tehnika d.o.o i Hrvatska obrtnička komora ostvaruju uspješnu suradnju u okviru projekta HOK Obrtnik plus.

Upravo na temelju dobre suradnje, tvrtka Hennlich industrijska tehnika d.o.o, uz dosadašnji redovni popust, nudi članovima HOK-a promotivnu akciju na:

Elektro akustični prislušni uređaj za detekciju curenja vode Hydrolux HL7000 sa mikrofonima ili senzorom za plin, od sada u bežičnoj verziji!

Mjesto curenja se još bolje čuje i vidi!

Potpuno bežičan zahvaljujući Bluetooth® tehnologiji
Jednostavan za upotrebu sa ekranom na dodir, u bojama
Uvijek spreman za upotrebu zahvaljujući snažnoj punjivoj baterijiHeimlcih_uređaj
Ugrađen GPS prijemnik
Filtriranje zvukova iz okoline
Vremensko snimanje šuma
Frekventna analiza snimljenog šuma
Detaljnije informacije o uređaju:

https://www.hennlich.hr/proizvodi/uredaji-za-detekciju-curenja-vode-9721/elektro-akusticni-prislusni-uredaj-za-detekciju-curenja-vode-hydrolux-hl7000.html

Za sve članove Hrvatske obrtničke komore Hennlich d.o.o. daje posebne benefite:

dodatan popust na uređaj (2%)
mogućnost obročnog plaćanja do 12 mjeseci, bez kamata
osnovna obuka za rad s uređajem na lokaciji kupca ili dr.lokaciji prema dogovoru
Akcija traje do 31. prosinca 2021. godine.

Pročitajte više » | Napisano 12.11.2021.

Strože epidemiološke mjere - Stožer civilne zaštite RH donio novu Odluku

Strože epidemiološke mjere - Stožer civilne zaštite RH donio novu Odluku

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, Stožer civilne zaštite RH donio je novu Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Ovom Odlukom propisane su sljedeće mjere:

na javnom događanju na otvorenom prostoru može prisustvovati 100 osoba, osim ako se radi o događanju na kojemu sudjeluju osobe s EU digitalnom COVID potvrdom
na javnom događanju u zatvorenom prostoru može prisustvovati 50 osoba, osim ako se radi o događanju na kojem sudjeluju osobe s EU digitalnom COVID potvrdom
sva javna događanja moraju završiti do 24 sata, osim kino projekcija koje su započele u 23 sata te svadbene svečanosti na kojima svi prisutni posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu
svadbe na kojima gosti imaju EU digitalnu COVID potvrdu moći će potrajati i nakon ponoći, najkasnije do dva ujutro
konferencije i kongresi mogu se održavati samo uz EU digitalne potvrde i uz korištenje medicinskih maski ili maski za lice te pridržavanje svih epidemioloških mjera
Odluka je stupila na snagu 6. studenoga 2021., a nužne epidemiološke mjere iz ove Odluke određuju se u trajanju do 30. studenoga 2021.

Odluku možete pronaći na dnu ove stranice.

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka-%20okupljanja.pdfPročitajte više » | Napisano 08.11.2021.