Izdvojene novosti


17. susret ribara u Dubrovniku - RIBARI

17. susret ribara u Dubrovniku - RIBARI

Hrvatska obrtnička komora, Ceh za ribarstvo i akvakulturu i ove godine organizira tradicionalni, sedamnaesti po redu, Susret ribara, koji će se održati 25. i 26. listopada u Dubrovniku (Grand Hotel Park). Domaćin ovogodišnjeg ribarskog skupa je Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede.

Na 17. susretu ribara, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti:
• Uvodno izlaganje predsjednika Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a
• Aktualno stanje i perspektive hrvatskog ribarstva
• Ribarstvo i marikultura u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
• Planovi upravljanja
• Provedba mjera strukturne politike u ribarstvu RH danom stupanja u EU
• Marikultura u Republici Hrvatskoj
• Aktualno stanje ribarske flote i njene perspektive u EU
• Stanje ribolovnih resursa u Jadranu

Pročitajte više » | Napisano 12.10.2012.

Poziv frizerima na Otvoreno prvenstvo Hrvatske - FRIZERI

Poziv frizerima na Otvoreno prvenstvo Hrvatske - FRIZERI

Pozivamo frizere na Otvoreno prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Zagrebu, 4. studenoga u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u sklopu frizerskog festivala Hair Fest.

Ceh frizera i kozmetičara podržao je organizaciju ovog natjecanja, kao kontinuiranu aktivnost Ceha u organizaciji natjecanja i promociji struke.

Natjecateljske kategorije, pravila natjecanja, propozicije, kao i način suđenja u skladu su sa propisima Svjetske frizerske organizacije OMC-a (ORGANISATION MONDIALE COIFFURE).
Na Otvorenom prvenstvu sudjelovat će i frizeri iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije u ovkiru nastavka zajedničkog projekta „Jadranske lige“.

Pročitajte više » | Napisano 12.10.2012.

BESPLATNI TEČAJ INFORMATIKE ZA OBRTNIKE

BESPLATNI TEČAJ INFORMATIKE ZA OBRTNIKE

Poštovani,
Udruženje obrtnika otoka Hvara u suradnji s Učilištem Faros organizira besplatni tečaj informatike (svi stupnjevi) za sve obrtnike sa područja otoka Hvara. Ukoliko ste zainteresirani za tečaj, molimo Vas da nam se javite što hitnije u ured Udruženja obrtnika otoka Hvara (tel. 742-484) ili na broj mobitela: 091-510-9020. Svi koji se prijave biti će dalje obaviješteni o tečaju.

Pročitajte više » | Napisano 27.09.2012.

Obavijest o objavljenom Javnom natječaju za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 302

Obavijest o objavljenom Javnom natječaju za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 302

Obavještavamo Vas da je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila četvrti Javni natječaj za dodjelu sredstava iz IPARD programa za Mjeru 302 „Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti“ (NN 95/2012.).
Pravo sudjelovanja na javnom natječaju imaju fizičke i pravne osobe (uključujući udruge), u rangu mikro poduzetnika, u sustavu PDV-a sukladno Prilogu II Pravilnika, u 100 posto privatnom ili do 25 posto u državnom vlasništvu, odnosno vlasništvu jedinica lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave ili Grada Zagreba koje udovoljavaju uvjetima propisanim Pravilnikom...

Pročitajte više » | Napisano 27.08.2012.

Objavljen javni poziv - INOVATIVNI TURIZAM U 2012. GODINI

Objavljen javni poziv - INOVATIVNI TURIZAM U 2012. GODINI

Obavještavamo Vas da su Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica objavili Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa poticanja inovacija u turizmu INOVATIVNI TURIZAM u 2012. godini.
Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za sufinanciranje inovacija u turizmu...

Pročitajte više » | Napisano 21.08.2012.