Izdvojene novosti


Prijave za oglašavanje u e-Katalogu obrtništva 2011. do 25. veljače

Prijave za oglašavanje u e-Katalogu obrtništva 2011. do 25. veljače

U svrhu promocije obrtnika, obrtničkih proizvoda i usluga s ciljem poslovnog povezivanja gospodarskih subjekata u zemlji i inozemstvu, Hrvatska obrtnička komora izradit će e-Katalog obrtništva 2011.
Prijave za oglašavanje u novom e-Katalogu primaju se do 25. veljače 2011. godine.
Podaci iz e-Kataloga bit će objavljeni i na poslovnim stranicama Hrvatske obrtničke komore www.hok.hr
E-Katalog će sadržavati osnovne podatke o obrtnicima zainteresiranima za poslovnu suradnju raznih oblika - kooperacija, ulaganja, lohn-poslovi, zastupanje i slično.

Pročitajte više » | Napisano 17.02.2011.

OKRUGLI STOL - NAJAVA

OKRUGLI STOL - NAJAVA

Turistička zajednica grada Hvara 17.02.2011. u 09.00 sati organizira u gradskoj Loggi Okrugli stol na kojem će se raspravljati i dogovarati o pripremi nadolazeće turističke sezone. Među ostalima, u raspravi će sudjelovati i predsjednica Udruženja Katica Vučetić , kao i predstavnici svih sekcija Udruženja obrtnika otoka Hvara. O zaključcima ćemo vas obavijestiti naknadno.

Pročitajte više » | Napisano 16.02.2011.

U HVARU ODRŽANA HACCP EDUKACIJA ZA UGOSTITELJE

U HVARU ODRŽANA HACCP EDUKACIJA ZA UGOSTITELJE

Udruženje obrtnika otoka Hvara i mr.sci. Nevenka Vidović organizirali su 15.02.2011.g. u gradu Hvaru HACCP edukaciju za ugostitelje.
Obzirom na postojanje HACCP vodiča za ugostitelje čija primjena je dovoljna za zadovoljenje zakonskog zahtjeva primjene HACCP-a u ugostiteljstvu, gđa Vidović je održala edukaciju za HACCP prema Vodiču za ugostitelje na kojem su se detaljno razmotrili praktični aspekti primjene HACCP-a u ugostiteljstvu. Nakon edukacije ...

Pročitajte više » | Napisano 16.02.2011.

Od 30. lipnja zamjena knjižica za plavi dizel za kartice

Od 30. lipnja zamjena knjižica za plavi dizel za kartice

Poljoprivrednici i ribari će od 30. lipnja početi zamjenjivati sadašnje knjižice za plavo gorivo za nove kartice za to gorivo, primjena kartica počet će 1. srpnja.
U prvih mjesec dana moći će koristiti i knjižice, no one će prestati važiti od 1. kolovoza, izvijestili su iz Ministarstva poljoprirede, ribarstva i ruralnog razvoja. Od 30. lipnja 2010. godine počet će zamjena knjižica za plavo gorivo i dosadašnje knjižice goriva za poljoprivrednike i knjižice goriva za ribolov i akvakulturu zamjenjuju se karticom \"Gorivo za poljoprivredu i ribarstvo\" (kartica goriva). Karticu goriva, na zahtjev korisnika, izdaje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, odnosno nadležna tijela za izdavanje povlastica za ribolov, uzgoj i akvakulturu - područne jedinice Uprave ribarstva.

Pročitajte više » | Napisano 05.07.2010.

Do 1. rujna ribarima stižu potpore za kapitalna ulaganja

Do 1. rujna ribarima stižu potpore za kapitalna ulaganja

Ceh za ribarstvo Hrvatske obrtničke komore, predvođen predsjednikom Ceha Antom Fabijanićem, zajedno s predsjednicima cehova ribara područnih komora i pojedinih ribarskih udruga, sastao se 23. lipnja s ministrom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petrom Čobankovićem i državnim tajnikom za ribarstvo Tončijem Božanićem.
Na sastanku na kojem su bili i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Mato Topić i glavna tajnica HOK-a Mira Čegec, ribari su predstavili najznačajnije probleme ribara...

Pročitajte više » | Napisano 05.07.2010.