Izdvojene novosti


KONGRES UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA U BOLU

KONGRES UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA U BOLU

Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika, 22. po redu, okupio je u Bolu skoro 600 sudionika. Domaćin ovogodišnjeg Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije. U kongresnoj dvorani Bluesun hotela Elaphusa 9. i 10. studenog se razgovaralo o aktualnim temama koje zanimaju prvenstveno obrtnika Hrvatske, posebno ugostitelje i turističke djelatnike. Neke od tema o kojima se raspravljalo ...

Pročitajte više » | Napisano 12.01.2010.

U HVARU ODRŽANA PREZENTACIJA PROGRAMA ZA CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE

U HVARU ODRŽANA PREZENTACIJA PROGRAMA ZA CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE

U petak 30. listopada u Hvaru (gradska Loggia) Udruženje obrtnika otoka Hvara i Suvremeno učilište u Splitu organizirali su za sve zainteresirane prezentaciju programa za cjeloživotno obrazovanje, osposobljavanje i usavršavanje u strukovnim zvanjima. Predstavljeni su programi za obrazovanje kadrova u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu, informatička škola (ECDL), za agenta nekretnina, zaštitara, čuvara, samostalnog knjigovođu, poslovnog tajnika, wellness akademija, škola ljepote (osposobljavanje za zanimanja visažist, kozmetičar, pediker, frizer), škola za masere...

Pročitajte više » | Napisano 12.01.2010.

OBID ZA SVETEGA STIPONA 2009.

OBID ZA SVETEGA STIPONA 2009.

U sklopu proslave dana zaštitnika grada Hvara sv. Stjepana, 02. listopada 2009.g. u gradskoj Loggi su laureati \"Dobrog kusa\" 2009. osmislili prijedlog za \"obid za svetega Stipona\". Poštivajući tradiciju koja nam nalaže da o svakom blagdanu slažući jelovnik koristimo namirnice koje su nam u tom trenutku dostupne u prirodi, pobjednici \"Dobrog kusa\" 2009. su predložili nešto što smatraju primjerenim ovako velikom blagdanu u ovom periodu...

Pročitajte više » | Napisano 12.01.2010.

NA BON PRO 2009.

NA BON PRO 2009.

GALERIJA LJUBIĆ GASTRONOMSKI DRAGULJ DREVNOG FAROSA
Savez kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER), Udruženje obrtnika otoka Hvara i Sekcija ugostitelja Starog Grada po drugi su put, povodom početka turističke sezone i blagdana sv. Ante Padovanskog, u Gradskom restoranu hotelske tvrtke »Helios Faros« organizirali gastro izložbu »Na bon pro«. Dobro posjećena manifestacija organizirana je u suradnji s Gradom i TZG Starog Grada - Farosa, a na njoj je sudjelovalo 11 restorana...

Pročitajte više » | Napisano 12.01.2010.

DOBAR KUS  2009.

DOBAR KUS 2009.

Gastro izložba „Dobar kus“ održala se već treću godinu u hotelu „Delfin“ u gradu Hvaru 09.05.2009. sa početkom u 20:00 sati.
I ove godine, treći put zaredom, povodom dana sv.Prošpera, Savez kuhara mediteranskih i europskih regija i Hvarska gradska sekcija ugostitelja Udruženja obrtnika otoka Hvara organizirali su gastro izložbu „Dobar kus“ koja se održala u hotelu „Delfin“ sa početkom u 20 sati.
Na izložbi je sudjelovalo 10 najboljih hvarskih restorana...

Pročitajte više » | Napisano 12.01.2010.