Izdvojene novosti


GASTRO PRIREDBA POVODOM SV. PROŠPERA

GASTRO PRIREDBA POVODOM SV. PROŠPERA

Povodom dana suzaštitnika grada Hvara sv. Prošpera, 10. svibnja 2012. (četvrtak) u Arsenalu u 20.00 sati održana je već tradicionalna gastro priredba hvarskih restorana. Organizator ove manifestacije je Udruženje obrtnika otoka Hvara - Sekcija ugostitelja Grada Hvara, suorganizator Sunčani Hvar, a pokrovitelji Grad Hvar i Turistička zajednica Grada Hvara. U sklopu ovog događaja svoje proizvode predstavili su poznati i nagrađivani otočni vinari...

Pročitajte više » | Napisano 09.05.2012.

Zakon o zaštiti na radu

Zakon o zaštiti na radu

AKO TREBATE NEŠTO U VEZI ZAŠTITE NA RADU, MOŽETE SE JAVITI U URED UDRUŽENJA OBRTNIKA OTOKA HVARA KAKO BI SMO DOGOVORILI EDUKACIJU. (021/742-484, PON-PET, 08.00-15.00 /PAUZA 11.00-11.30 SATI/)

Izmjene Zakona o zaštiti na radu objavljene su u NN 75/09, a stupile su na snagu dana 08.07.2009. godine.

Izmjenama je propisano da SVI poslodavci moraju izraditi Procjenu opasnosti, bez obzira na djelatnost koju obavljaju i bez obzira na broj radnika...

Pročitajte više » | Napisano 16.04.2012.

Obaveza prijave u Registar onečišćivača okoliša

Obaveza prijave u Registar onečišćivača okoliša

Početkom godine obrtnicima dospijeva obaveza prijave u Registar onečišćivača okoliša. Budući da se bliži rok za prijavu u Registar (za one koji to dosada nisu obavili) te dostavu obrazaca EHOS, upozoravamo da je Uredba o graničnim vrijednostima emisija onečišćujućih tvari u zrak iz stacionarnih izvora (Narodne novine, broj 21/07) stupila na snagu 1. ožujka 2007. godine, a uizmjeni Zakona o zaštiti zraka NN 60/08 uvodi se kazna od 30.000 kn za sve fizičke i pravne osobe koje nisu obavile upis u REGVOC.

Pročitajte više » | Napisano 16.04.2012.

Poduzetnički impuls: Ministarstvo objavilo natječaj za poticanje poduzetništva i obrta

Poduzetnički impuls: Ministarstvo objavilo natječaj za poticanje poduzetništva i obrta

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je prvi ciklus natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava kojima želi potaknuti razvoj poduzetništva. Ukupno je osam projekata za poticaje, a kako napominju u Ministarstvu to nije sve što će se ove godine ponuditi poduzetništvu kroz plan nazvan Poduzetnički impuls.

Obrtnicima je posebno namijenjen natječaj za cjeloživotno obrazovanje. Prijavljivati se mogu dok se ne potroše predviđena sredstva - 2,5 milijuna kuna. Ministarstvo pomiruje do 80 posto opravdanih troškova nastalih u vezi s osposobljavanjem i usavršavanjem za zanimanja propisana Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica.

Pročitajte više » | Napisano 16.04.2012.

Zagrebačka banka donira obrtnike

Zagrebačka banka donira obrtnike

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka raspisat će javni natječaj za dodjelu Donacije godine 2012. u kojem mogu sudjelovati obrtnici sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Donacija godine 2012. dodijelit će se obrtnicima registriranim na području Republike Hrvatske, za projektni prijedlog osmišljavanja cjelokupnog originalnog proizvoda temeljenog na prepoznatljivom tradicijskom motivu, zatim prepoznatljivoj obrtničkoj tehnici ili za proizvode koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća. Naglasak se stavlja na spajanje tradicionalnog i suvremenog. Vrednovat će se svi proizvodi koji udovolje kriterijima navedenim u natječaju, dok se prednost daje novim proizvodima, koji do sada nisu bili predstavljeni tržištu.

Pročitajte više » | Napisano 16.04.2012.