Izdvojene novosti


HVARANI NA OLIMPIJADI KUHARSTVA U ERFURTU

HVARANI NA OLIMPIJADI KUHARSTVA U ERFURTU

Od 05.10.-10.10.2012. g. u Erfurtu u Njemačkoj održavala se Olimpijada kuhara cijeloga svijeta.
Udruženje obrtnika otoka Hvara je nastupilo sa mladom ekipom kuhara i polučila izvrsne rezultate, osvojivši 4. mjesto u kategoriji „Hladni tanjur\".
“ U svjetskoj konkurenciji koja je brojila 8000 najboljih kuhara svijeta, ovo je zaista veliki korak za našu gastronomiju pogotovo ako se zna da smo prvi puta na međunarodna natjecanja“- izjavila Katica Vučetić i dodala „ sa Master chefom Kalabrićem već imamo dogovorene nove pripreme, treninge i edukacije za sve kuhare koji budu zainteresirani, kako bi se gastronomija otoka Hvara i Dalmacije uključila u svjetske trendove.“

Pročitajte više » | Napisano 22.10.2012.

Predmet :  Projekt edukacije u agroturizam i lokalnom poduzetništvu

Predmet : Projekt edukacije u agroturizam i lokalnom poduzetništvu

Projekt se odvija u četiri glavne faze :
1. Osposobljavanje za „Voditelja/cu agroturističkog gospodarstva“
Predstavlja program koji je verificiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te se upisuje u radnu knjižicu.
2. Projekt „Hrvatski otočki proizvod “
3. Lokalno poduzetništvo i rurali turizam
Bitne značajke za pokretanje poduzenitštva u malim okvirima poticanje kroz sustave natječaja koje raspisuje središnja država, korištenje raspoloživih fondova EU.
4. Energetska efikasnost i zadružna proizvodnja

Pročitajte više » | Napisano 17.10.2012.

17. susret ribara u Dubrovniku - RIBARI

17. susret ribara u Dubrovniku - RIBARI

Hrvatska obrtnička komora, Ceh za ribarstvo i akvakulturu i ove godine organizira tradicionalni, sedamnaesti po redu, Susret ribara, koji će se održati 25. i 26. listopada u Dubrovniku (Grand Hotel Park). Domaćin ovogodišnjeg ribarskog skupa je Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, a pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede.

Na 17. susretu ribara, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti:
• Uvodno izlaganje predsjednika Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a
• Aktualno stanje i perspektive hrvatskog ribarstva
• Ribarstvo i marikultura u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
• Planovi upravljanja
• Provedba mjera strukturne politike u ribarstvu RH danom stupanja u EU
• Marikultura u Republici Hrvatskoj
• Aktualno stanje ribarske flote i njene perspektive u EU
• Stanje ribolovnih resursa u Jadranu

Pročitajte više » | Napisano 12.10.2012.

Poziv frizerima na Otvoreno prvenstvo Hrvatske - FRIZERI

Poziv frizerima na Otvoreno prvenstvo Hrvatske - FRIZERI

Pozivamo frizere na Otvoreno prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Zagrebu, 4. studenoga u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u sklopu frizerskog festivala Hair Fest.

Ceh frizera i kozmetičara podržao je organizaciju ovog natjecanja, kao kontinuiranu aktivnost Ceha u organizaciji natjecanja i promociji struke.

Natjecateljske kategorije, pravila natjecanja, propozicije, kao i način suđenja u skladu su sa propisima Svjetske frizerske organizacije OMC-a (ORGANISATION MONDIALE COIFFURE).
Na Otvorenom prvenstvu sudjelovat će i frizeri iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije u ovkiru nastavka zajedničkog projekta „Jadranske lige“.

Pročitajte više » | Napisano 12.10.2012.

BESPLATNI TEČAJ INFORMATIKE ZA OBRTNIKE

BESPLATNI TEČAJ INFORMATIKE ZA OBRTNIKE

Poštovani,
Udruženje obrtnika otoka Hvara u suradnji s Učilištem Faros organizira besplatni tečaj informatike (svi stupnjevi) za sve obrtnike sa područja otoka Hvara. Ukoliko ste zainteresirani za tečaj, molimo Vas da nam se javite što hitnije u ured Udruženja obrtnika otoka Hvara (tel. 742-484) ili na broj mobitela: 091-510-9020. Svi koji se prijave biti će dalje obaviješteni o tečaju.

Pročitajte više » | Napisano 27.09.2012.