Izdvojene novosti


Okusi Mediteran! 01.06.-03.06.

Okusi Mediteran! 01.06.-03.06.

Festival Taste the Mediterranean koji će se u suradnji s gradom Hvarom i TZ Hvar, u sklopu 150. obljetnice organiziranog turizma, održati od 1. do 3. lipnja u Hvaru, jedinstvena je gastronomska međunarodna manifestacija, koja ima za cilj promicanje mediteranske prehrane, kulture, tradicije, proizvoda i mediteranskog načina života. Ujedno promovira Hrvatsku, Splitsko-dalmatinsku županiju, te posebno Hvar kao poželjnu wine&gourmet mediteransku destinaciju.Prvi je festival organiziran 2014. godine, nakon uvrštenja hrvatske mediteranske prehrane na UNESCO-v popis svjetske nematerijalne kulturne baštine. A upravo je otok Hvar, zajedno s otokom Bračom, zaslužan za to iznimno priznanje. Festival se od samog početka održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.
U obnovljenom Arsenalu održat će se kulinarske prezentacije vrhunskih hrvatskih i stranih chefova, degustacije lokalnih proizvoda, radionice, a na hvarskoj Pjaci mala mediteranska tržnica, na kojoj će proizvođači moći predstaviti i prodavati svoje proizvode.
U samo 4 godine Festival Taste the Mediterranean postao je nezaobilazno mjesto okupljanja hrvatskih i međunarodnih stručnjaka za mediteransku prehranu, domaćih i međunarodnih chefova okrunjenih svjetskim kulinarskim odličjima (Michelinove zvjezdice, Gault&Millau kape i sl.), nutricionista, novinara, te zaljubljenika u mediteransku hranu.

Pročitajte više » | Napisano 30.05.2018.

10. SUSRET PRIJEVOZNIKA HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE

10. SUSRET PRIJEVOZNIKA HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore i uz domaćinstvo Obrtničke komore primorsko goranske županije u hotelu Omorika u Crikvenici 15. i 16. ožujka 2018. godine održan je 10. susret prijevoznika. Nakon održanih sastanaka prijevozničkih sekcija s predstavnicima nadležnih institucija, proširenih sjednica Ceha i sekcija te radnog dijela samog susreta, doneseni su zaključci

Pročitajte više » | Napisano 10.04.2018.

BAL OBRTNIKA OBRTNIČKE KOMORE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

BAL OBRTNIKA OBRTNIČKE KOMORE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Obrtnička komora splitsko-dalmatinske županije organizira Bal obrtnika koji će se održati 14.04.2018. s početkom u 20:00 sati u hotelu Atrium u Splitu.

Pročitajte više » | Napisano 27.03.2018.

11. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE

11. OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE

Hrvatska obrtnička komora ove godine organizira 11. Obrtničke sportske igre (OSI), koje će se održati od 10. do 13. svibnja 2018. godine u Malom Lošinju (hotel Vespera), u suradnji s agencijom Dubrovnik Sun iz Dubrovnika.

Pročitajte više » | Napisano 27.03.2018.

PREZENTACIJA HZZZ U SPLITU

PREZENTACIJA HZZZ U SPLITU

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područni ured Split će održati dana 26. 06. 2017. godine (ponedjeljak) s početkom u 11,00 sati, u prostorijama Obrtničke komore-Split, R. Boškovića 28., Split prezentaciju Mjera sufinanciranja zapošljavanja za 2017. godinu.

Pročitajte više » | Napisano 21.06.2017.