Završna konferencija CLR projekta

Završna konferencija projekta „Trening za male i srednje poduzetnike iz prava potrošača u digitalno doba“ koji se od 2018. provodio pod motom „Spremni za prava potrošača“ – „Consumer Law Ready“ održat će se online u ponedjeljak 28. lipnja 2021. u 10,00 sati.

Hrvatska obrtnička komora kao nacionalna partnerska institucija u ovom sveeuropskom projektu tijekom 2021. godine organizirala je i održala, uz stručnu i administrativnu podršku djelatnika Tajništva Suda časti i Centra za mirenje, dvije edukacije (treninga) za lokalne trenere. Na dvodnevnim edukacijama održanim 13. i 14. te 18. i 19. svibnja 2021. sudjelovalo je 57 sudionika, uglavnom zaposlenika iz komorskog sustava HOK-a, članova HOK-a (mali i srednji poduzetnici), predstavnika udruga za zaštitu potrošača i suradnih asocijacija gospodarstvenika.

Tijekom provođenja projekta (2018.-2019. te u 2021.) 74 polaznika osposobljeno je da kao lokalni treneri organiziraju ovakve edukacije za male i srednje poduzetnike. Isto tako, održane su i edukacije za male i srednje poduzetnike, na kojima je sudjelovalo 76 polaznika, uglavnom obrtnika.

Na završnoj konferenciji, nakon uvodne riječi predstavnika voditelja projekta Eurochambres-a i predstavnika Europske komisije, sudionici će imati priliku saznati više o rezultatima projekta i sljedećim koracima u razvoj potrošačkog prava EU. Kroz dvije sesije pitanja i odgovora sudionicima će biti omogućena interakcija s govornicima i postavljanje pitanja o raspravljenim temama.

Sudionici će moći odabrati između tri interaktivne sesije na teme:

- Unaprjeđivanje MSP - Koje su potrebe MSP?

- CLR metodologija treninga i mrežni izvori. Što CLR nudi, što nedostaje?

- COVID-19 i mrežni treninzi: Izazovi i najbolje prakse

Osim nacionalnih i lokalnih trenera na konferenciji će aktivno sudjelovati i naši članovi obrtnici koji su završili trening u svibnju 2021. i koji će prezentirati svoja iskustva o sudjelovanju u projektu.

Informacije o završnoj konferenciji i projektu nalaze se na poveznici.
https://www.consumerlawready.eu/finalconference2021

« Povratak na novosti | Napisano 25.06.2021.