Za početak sezone gastro manifestacija Na bon pro

Za početak sezone gastro manifestacija Na bon proStari Grad – Udruženje obrtnika otoka Hvara i Sekcija ugostitelja iz Staroga Grada za početak turističke sezone su po četvrti put priredili gastro manifestaciju Na bon pro. Projekt je poduprla lokalna hotelska tvrtka Helios Faros i Grad Stari Grad, a pripomogla je i Srednja škola iz Hvara, da bi nakon degustacije i glasovanja upravo publika odlučila da zlatne medalje ponesu ugostiteljski lokali San Marino, Jurin podrum i Eremitaž.
Inače, tradicionalna gastro priredba je održana u Gradskom restoranu nakraj mora, uz sudjelovanje 14 ugostiteljskih lokala, a u svečanom ozračju otvorila je gradonačelnica Đurđica Plančić. Ugostitelji su se predstavili svojim ponajboljim predjelima, jelima i desertima, da bi sve skupa izvornim hvarskim vinima začinila Udruga vinara otoka Hvara. Srebrene medalje osvojili su hotelska kuća Helios Faros, konoba Stari mlin i restoran Kod barba Luke, dok je bronca pristala lokalima Marko, Pinetta i Obala 11.
Medalje i posebna priznanja podijelile su gradonačelnica Plančić, direktorica Turističkog ureda Danijela Vlahović, predstavnica hotela Helios Faros Ivanka Knezović i predsjednica Udruženja obrtnika Katica Vučetić. Jelo koje je dobilo najviše bodova – mesna kombinacija sa složencom od povrća i čupavcima pripremio je vlasnik San Marina Bariša Zaninović, a predsjednica hvarskih obrtnika je prigodno rekla da je vrlo zadovoljna što se gastro manifestacije nastavlja, te da kao takva i dalje pridonosi profiliranju i boljoj kulinarskoj ponudi drevnoga Farosa.
Više od 200 gostiju tijekom fešte zabavljala je splitska VIG Mores. Voditeljica programa Maja Zrnić je pri kraju zabave obznanila da su ulaznice od 20 kuna bile glasački listići, ali i humanitarni doprinos za liječenje teško oboljelog dječaka Jurice Malisa. Kad je spomenula da je u tu svrhu prikupljeno 3.120 kuna nazočni su uzvratili velikim pljeskom i povicima da je dobro činiti dobro.
Tekst i snimke Mirko Crnčević

« Povratak na novosti | Napisano 22.06.2011.