Uvođenje sustava CIMIS obveza elektroničke prijave odlazaka brodova u nacionalnoj plovidbi

Poštovani,

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture na web stranicama (http://www.mppi.hr/default.aspx?id=10393 ) objavilo je obavijest za sve brodare da od 26. studenoga 2013. godine u primjenu stupa obveza elektroničke prijave odlazaka brodova u nacionalnoj plovidbi putem sustava CIMIS (Hrvatski integrirani pomorski informacijski sustav).


Dana 26.11.2013. započinje obveza brodara/zapovjednika brodova u nacionalnoj plovidbi za evidentiranjem prijave odlaska broda putem aplikacije “Hrvatski integrirani pomorski informacijski sustav“ – CIMIS koji je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture razvilo za potrebe elektroničke dostave podataka o brodovima, teretu i putnicima u službenom postupku prijave.
Dana 26.11.2013. prestaje obveza brodova u nacionalnoj plovidbi za dosadašnjim načinom prijave dolaska /odlaska na obrascima PP_M-31a odnosno PP_M-31b – osim za one brodovlasnike i brodare koji iz tehničkih razloga ne budu u mogućnosti ispuniti obveze utvrđene Pravilnikom i za koje će se dati razumna vremenska odgoda.

Novi način prijave sastoji se osim u ukidanju “papirnatih“ obrazaca i uvođenju elektroničke dostave. Također i u ukidanju prijave kod dolaska broda u luku – podaci se dostavljaju samo prilikom odlaska broda iz luke.

Svi brodari u domaćoj plovidbi pozivaju se da podnesu Zahtjev za dodjelu korisničkog prava rada u sustavu CIMIS.

Zbog velikog odaziva rok za podnošenje zahtjeva produžen je.

« Povratak na novosti | Napisano 14.11.2013.