Potpisan sporazum o suradnji s Gospodarskom komorom Kosova

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil i predsjednik Gospodarske komore Kosova Lulzim Rafuna potpisali su Sporazum o suradnji kojim se utvrđuju načini suradnje u području obrazovanja te komercijalnih i gospodarskih aktivnosti.

Predsjednik Kratohvil istaknuo je kako ovaj sporazum otvara vrata suradnji usmjerenoj na jačanje konkurentnosti obrtništva i malog i srednjeg poduzetništva. „Zadovoljstvo nam je i čast što ćemo vam imati priliku prenijeti naša znanja, iskustva i najbolje prakse u području strukovnog obrazovanja te razvijati suradnju i na ostalim područjima s ciljem jačanja kosovskog i hrvatskog obrtništva i poduzetništva“, poručio je predsjednik HOK-a.

Predsjednik Gospodarske komore Kosova Lulzim Rafuna istaknuo je kako je ovo tek prva stepenica suradnje u zajedničkom interesu obrtnika i poduzetnika dviju zemalja. Kao područje od posebnog interesa izdvojio je strukovno obrazovanje te poručio kao žele slijediti hrvatski primjer i pronaći model koji najbolje odgovara kosovskom gospodarstvu i obrazovnom sustavu.

Suradnja Hrvatske obrtničke komore i Gospodarske komore Kosova za cilj ima jačane i razvoj bilateralne gospodarske suradnje između dvije partnerske institucije.

« Povratak na novosti | Napisano 24.11.2022.