Okusi Mediteran! 01.06.-03.06.

PETAK 01/06/2018. ARSENAL (GRAD HVAR)

11:00 SLUŽBENO OTVORENJE 5. Međunarodnog Festivala TASTE THE MEDITERRANEAN Festival će otvoriti gradonačelnik Hvara RIKARDO NOVAK
12:00 COOKING SHOW slastičarka TEA MAMUT, slastičarna O'š kolač, Split, dobitnica trofeja najbolji POP Gault&Millau Croatia 2018, HRVATSKA
13:00 COOKING SHOW chef VJEKO BAŠIĆ, konoba Boba iz Murtera, 3 toke Gault&Millau Croatia 2018, nositelj trofeja Chef godine 2018 za Hrvatsku prestižnog svjetskog vodiča Gault&Millau, HRVATSKA
16:30 Predstavljanje MD.NET Projekta – JELENA PETROV, Javna ustanova RERA S.D., Split, HRVATSKA
17.00 „OKUSI MJESTO – veza između terroira i hrane“, prezentaciju vodi SONJA KAROGLAN TODOROVIĆ, međunarodni konzultant za ruralni razvoj, zaštitu okoliša, održivu poljoprivredu i politiku hrane ECOLOGICA, HRVATSKA
17.30 „Mozaični krajobraz i inovativna gastronomija“, prezentaciju vodi MARIJA ROGLIĆ, voditeljica LAG-a 5, uz primjere dobre prakse, HRVATSKA
18.00 COOKING SHOW chef GIULIO TERRINONI, restoran Per Me iz Rima, okrunjen jednom Michelin * i član JRE, ITALIJA RIVA, taxi-boat
20.00 Polazak za PALMIŽANU PALMIŽANA, MENEGHELLO
20.30 „BOUILLABAISSE VS GREGADA“ ekskluzivna mediteranska večera u čarobnom vrtu obitelji MENEGHELLO. Četveroručnu večeru pripremaju francuski chef LIONEL LEVY okrunjen s 3 toke Gault&Millau i jednom Michelin* te chef kuhinje Meneghello JERKO KRSTULIĆ Cijena večere (s uključenim taxi-boat prijevozom) 450 kuna po osobi. Rezervacije na www.tastethemediterranean.eu

SUBOTA 02/06/2018. ARSENAL (GRAD HVAR)

10.30 COOKING SHOW chefovi SANDRA i DANE, Restoran Zora Bila iz Splita, 2 toke Gault&Millau Croatia 2018, HRVATSKA
11.30 „Nutricionistički i sociokulturalni aspekti mediteranske prehrane“, prezentaciju vodi dr. SONIA MLAYAH HAMZAOUI, dr sociologije prehrane i nutricionizma, INSTITUT NATIONAL DU PATRIMOINE (Nacionalni institut za baštinu),TUNIS
12.00 „STOP FOOD WASTE“ zaustavite rasipanje hrane, atelier za mališane: „KAKO KROZ IGRU NAUČITI DA SE HRANA NE BACA“ Voditeljica MARIE-HELENE GAILDRAUD iz udruge Treizevenements, FRANCUSKA
12.30 COOKING SHOW s ostacima hrane chef LIONEL LEVY, restoran Alcyone, InterContinental Marseille, okrunjen s 3 toke Gault&Millau i jednom Michelin*, FRANCUSKA
17.00 COOKING SHOW chef VESNA MILETIĆ, restoran Tač, Zagreb, 2 toke Gault&Millau Croatia 2018, HRVATSKA
18.00 COOKING SHOW chef chef AHMED RAMDANE CHERIF i chef RABHI FARID iz hotelske grupacije El Aurassi, ALŽIR
TVRĐAVA ŠPANJOLA 21.00 PARTY za sve sudionike Festivala Taste the Mediterranean 2018 Mediteranski zalogaji, fina vina i muzika (samo uz pozivnicu)

NEDJELJA 03/06/2018. ARSENAL (GRAD HVAR)

10.30 COOKING SHOW chef HRVOJE ZIROJEVIĆ, restoran Laganini, Palmižana, HRVATSKA
11.45 COOKING SHOW chef COLINE FAULQUIER, restoran La Pergola iz Marseillea, Top chef i Mladi talent Gault&Millau 2017, okrunjena s 2 toke Gault&Millau, FRANCUSKA
13.00 COOKING SHOW chef FRANK RENIMEL, restoran En Marge, Aureville/Toulouse, 3 toke Gault&Millau i 1 Michelin *, FRANCUSKA
18.00 „Zaboravljeno hvarsko blago“ priču o autohtonim hvarskim proizvodima koji su se s vremenom izgubili ispričat će nam prof. ZORKA BIBIĆ, Hvar, HRVATSKA
19.00 ZAVRŠNI COOKING SHOW CHEFOVA FESTIVALA TASTE THE MEDITERRANEAN

« Povratak na novosti | Napisano 30.05.2018.