Od 30. lipnja zamjena knjižica za plavi dizel za kartice

Poljoprivrednici i ribari će od 30. lipnja početi zamjenjivati sadašnje knjižice za plavo gorivo za nove kartice za to gorivo, primjena kartica počet će 1. srpnja.
U prvih mjesec dana moći će koristiti i knjižice, no one će prestati važiti od 1. kolovoza, izvijestili su iz Ministarstva poljoprirede, ribarstva i ruralnog razvoja. Od 30. lipnja 2010. godine počet će zamjena knjižica za plavo gorivo i dosadašnje knjižice goriva za poljoprivrednike i knjižice goriva za ribolov i akvakulturu zamjenjuju se karticom "Gorivo za poljoprivredu i ribarstvo" (kartica goriva). Karticu goriva, na zahtjev korisnika, izdaje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, odnosno nadležna tijela za izdavanje povlastica za ribolov, uzgoj i akvakulturu - područne jedinice Uprave ribarstva.
Korisnici prava na plavo gorivo kojima su izdane knjižice goriva za poljoprivrednike, odnosno knjižice goriva za ribolov i akvakulturu, obvezni su u razdoblju od 30. lipnja do 30. rujna 2010. godine dostaviti knjižice goriva Agenciji za plaćanja, odnosno nadležnom tijelu koje je izdalo povlasticu za ribolov, uzgoj i akvakulturu, radi preuzimanja kartice goriva. Iz Ministarstva poljoprivrede ističu da se pravo korištenja kartice goriva ostvaruje sljedeći dan od dana njenog preuzimanja, a najranije od 1. srpnja. Kartica goriva izdaje se korisniku zajedno s Općim uvjetima za korištenje kartice. "Knjižice goriva prestaju važiti 1. kolovoza te će se kupovina i prodaja plinskog ulja obojanog plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi korisnicima prava obavljati samo uz predočenje kartice goriva i ostalih dokumenata kako je propisano Pravilnikom", navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede. (Hina)

« Povratak na novosti | Napisano 05.07.2010.