Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu 2014.

Poštovani,

sukladno odluci Upravnog odbora HOK-a, Međunarodni obrtnički sajam u Münchenu 2014. uvršten je u Plan međunarodnih sajmova HOK-a za 2014. godinu. Hrvatska obrtnička komora organizira i s 30% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancira kolektivan nastup članova HOK-a na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Münchenu 2014 (IHM 2014).
Radi se o najvećem obrtničkom sajmu u Europi, mjestu prezentacije najnovijih tehnoloških dostignuća obrtništva i prateće industrije, na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni uz ostale izlagače iz 44 države Svijeta, a koji će posjetiti više od 145.000 posjetitelja.
Izložba Međunarodnog obrtničkog sajma u Münchenu 2014. godine održava se u paviljonima od B0 – B4 sajma IHM te u paviljonima C2 – C3 u cjelini izlaganja koja obuhvaća djelatnosti „OBRT I DIZAJN“, „STANOVANJE I UREĐENJE“, uvijek aktualnu temu: „INOVACIJE KAO POKRETAČI RAZVOJA“ i „OBRTNIŠTVO I MALO PODUZETNIŠTVO KAO GENERATOR RAZVOJA“, a branše koje se prezentiraju na spomenutom izložbenom prostoru, uz skupne nastupe zemalja putem obrtničkih i gospodarskih komora, obuhvaćaju sljedeće: obradu metala, proizvodnju strojeva i opreme, obradu drveta, izradu alata, preradu stakla i proizvodnju proizvoda od stakla, preradu plastike i gume, građevinarstvo, obnovljive izvore energije, elektroniku i energetiku, umjetničke i tradicijske obrte, ukrasnu i uporabnu keramiku, ručni rad te svu ostalu ponudu obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva čitavog Svijeta.
Paralelno sa sajmom Obrtništvo, od 12. – 18.03.2014. godine održava se izložba – GARTEN MŰNCHEN 2014., u paviljonu C4 te dijelu paviljona B4, koja će svojom ponudom svakako dodatno pridonijeti posjeti ovogodišnjeg sajma.
Hrvatska obrtnička komora organizira nastup po sistemu „ključ u ruke“ – svaki izlagač u sklopu priprema svoje prezentacije na sajmu, uz izložbeni prostor uređen sukladno njegovoj prijavi i potrebama, dobiva i: dva natpisa na štandu, reprezentaciju na štandu, transport eksponata na relaciji Zagreb-München-Zagreb i postavu na štandu, najavu nastupa prema službama sajma München, sve potrebne informacije, tehničke podatke, upute, kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.
Hrvatska obrtnička komora će o nastupu hrvatskih obrtnika/poduzetnika informirati i partnersku Obrtničku komoru za München i Gornju Bavarsku, kako bi što veći broj njemačkih poduzetnika, kao i posjetitelja sajma, dobio informaciju o profilu izlagača iz Hrvatske, koji će se predstaviti svojim proizvodima i uslugama na ovogodišnjem sajmu.
Prezentacijom na sajmu u Münchenu, obrtnici se susreću s potencijalnim interesom kupaca s domicilnog tržišta na kojem se prezentiraju, ali i sa svih tržišta s kojih dolaze posjetioci pojedinog sajma. Na najvažnijem obrtničkom sajmu u Europi obrtnici i poduzetnici mogu provjeriti koliko su njihovi proizvodi i usluge konkurentni na tržištu, kako cijenom, tako i kvalitetom.
Prezentacija na ovom sajmu sada je posebno važna, budući da se Republika Hrvatska pristupom Europskoj uniji priključila jedinstvenom europskom tržištu, koje sa sobom nosi mnoge prigode hrvatskim obrtnicima i poduzetnicima, ali i mnoge izazove.

« Povratak na novosti | Napisano 14.01.2014.