KONGRES UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA U BOLU

KONGRES UGOSTITELJA I TURISTIČKIH DJELATNIKA U BOLUKongres ugostitelja i turističkih djelatnika, 22. po redu, okupio je u Bolu skoro 600 sudionika. Domaćin ovogodišnjeg Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije. U kongresnoj dvorani Bluesun hotela Elaphusa 9. i 10. studenog se razgovaralo o aktualnim temama koje zanimaju prvenstveno obrtnika Hrvatske, posebno ugostitelje i turističke djelatnike. Neke od tema o kojima se raspravljalo na ovogodišnjem Kongresu su:
- Izlaganja predsjednika Cehova ugostitelja POK-ova, postojeća problematika.
- Implementacija i primjena HACCP-a. Prezentacija vodiča za ugostitelje i praktična provedba.
- Primjena Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.
- Primjena Izmjene Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda.
- Prezentacija prijedloga proturecesijskih mjera u sektoru ugostiteljstva i turizma od strane HOK-a.
- Prilagođavanje ugostiteljstva zahtjevima EU. Mogućnosti iskorištavanja pred-pristupnih sredstava EU za ugostiteljstvo (IPA).
- Postojeće stanje i perspektive razvoja ugostiteljstva u RH.
- Školovanje i usavršavanje postojećeg kadra. Programi stipendiranja.

Za vrijeme Kongresa održala se tradicionalna GASTRO IZLOŽBA ugostitelja domaćina Kongresa, s područja Splitsko-dalmatinske županije.
Tu moramo spomenuti i pohvaliti ugostitelje s našeg otoka, pobjednike s gastro natjecanja Dobar kus i Na bon pro (1., 2. i 3. mjesto) koji su za Gastro izložbu pripremili razne delicije od tune a za desert su predstaviti Forsku tortu od ljutih naranči i Starogrojsku tortu od suhih smokava. Njima je Udruženje obrtnika pokrilo troškove puta, smještaja i troškove pripreme hrane za Gastro izložbu.

Više fotografija s gastro izložbe možete pronaći u našoj fotogaleriji.

« Povratak na novosti | Napisano 12.01.2010.