GASTRO PRIREDBA POVODOM SV. PROŠPERA

GASTRO PRIREDBA POVODOM SV. PROŠPERAPovodom dana suzaštitnika grada Hvara sv. Prošpera, 10. svibnja 2012. (četvrtak) u Arsenalu u 20.00 sati održana je već tradicionalna gastro priredba hvarskih restorana. Organizator ove manifestacije je Udruženje obrtnika otoka Hvara - Sekcija ugostitelja Grada Hvara, suorganizator Sunčani Hvar, a pokrovitelji Grad Hvar i Turistička zajednica Grada Hvara. U sklopu ovog događaja svoje proizvode predstavili su poznati i nagrađivani otočni vinari.

Priredba se sastojala od natjecateljskog i nenatjecateljskog dijela, gdje su hvarski ugostitelji prezentirali svoja jela, a ove godine tema je bila Hvarska autohtona kuhinja.

Jela koja su predstavljena biti će objavljena u Kuharici "Autohtona kuhinja otoka Hvara". Kuharica će sadržavati i autohtona jela Staroga Grada (Na bon pro 13.06.2012.) i Jelse (Bonkulović krajem lipnja). Tiskat će se na hrvatskom i engleskom jeziku.

Najbolja jela izabrao je stručni žiri Hrvatskog kuharskog saveza i žiri publike, a ocjenjivale su se tri kategorije: predjelo, glavno jelo i desert. Po prvi puta ove godine medalje su se dijelile na način (ovo bodovanje vrijedi samo za stručni žiri):
ZLATO 90-100 bodova
SREBRO 80-90 bodova
BRONCA 70-80 bodova

Sljede pobjednici:

STRUČNI ŽIRI – ukupni pobjednici
1. ZLATNA MEDALJA:
- DIVINO
- DALMATINO
- LUNGO MARE
2. SREBRNA MEDALJA:
- Hotel RIVA (Sunčani Hvar)
- ĐORĐOTA VARTAL
- KOD KAPETANA
- PALAČA PALADINI
- GARIFUL
3. BRONČANA MEDALJA:
- BONACA
- PARADIES GARDEN
- GIAXA

STRUČNI ŽIRI – pobjednici po kategorijama
PREDJELO:
1. DIVINO
2. HOTEL RIVA
3. LUNGO MARE
GLAVNO JELO:
1. LUNGO MARE
2. GARIFUL
3. DALMATINO
DESERT:
1. KOD KAPETANA
2. HOTEL RIVA
3. DIVINO


ŽIRI PUBLIKE– ukupni pobjednici
1. ZLATNA MEDALJA: - Restoran DIVINO i Hotel RIVA (Sunčani Hvar)
2. SREBRNA MEDALJA: - BACCHUS PALMIŽANA
3. BRONČANA MEDALJA: - DALMATINO

--------------------------------------------------------------------------------

Sredstva od prodaje ulaznica namijenjena su mladim hvarskim kulinarskim olimpijcima koji se s Masterchefom Kalabrićem pripremaju za Olimpijadu.

« Povratak na novosti | Napisano 09.05.2012.