7. MEDITERANSKI SAJAM ZDRAVE PREHRANE I LJEKOVITOG BILJA U DUBROVNIKU

7. MEDITERANSKI SAJAM ZDRAVE PREHRANE I LJEKOVITOG BILJA U DUBROVNIKUZadovoljstvo nam je najaviti Vas na 7. Mediteranski sajam zdrave prehrane i ljekovitog bilja koji će se i ove godine u organizaciji Dubrovnik Sun d.o.o., te u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Udruge Dubrovnik - zdravi grad, Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e, Dubrovačkog centra za poduzetništvo, Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o., Humanitarne mirotvorne organizacije «Deša» te Udruge Zdravi život Rijeka od 09. do 11. travnja 2010.g., održati u kongresnoj dvorani hotela ''Valamar Lacroma resort''- Babin kuk.
Sajam okuplja izlagače, stručnjake, pokrovitelje i entuzijaste kako bismo zajedničkim nastojanjima pokušali predstaviti barem djelić ekoloških i tradicijskih proizvoda kojima naša zemlja obiluje.
Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao vrlo značajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog ekološkog poduzetništva.
Travnja, 2005.g. sa ovog sajma pokrenuta je i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije GMO free županijom.
Na šestom Mediteranskom sajmu 2009.g. izlagalo je preko 220 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja, a sajam je posjetilo preko 30.000 tisuća posjetitelja .
Prepoznala su to i neka hrvatska ministarstva (Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja , Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo turizma, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva), koji bilo to pokroviteljstvom, bilo to sudjelovanjem dolaze na izložbu.
Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje sa novim proizvodima, (hybridna, električna vozila, eko namještaj i odjevni predmeti od prirodnih materijala), održavanjem manifestacije 2. dani meda Dubrovačko-neretvanske županije, podizanje kvalitete nastupa izlagača kao i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda, te će se u tom smislu i ove godine dodijeliti nagrade za najbolji nastup, naj-proizvod i doprinos za promociju eko-gospodarstva u RH.
Naravno i ove godine nastavit će se s promocijom znakova „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“ s ciljem predstavljanja domaćih kvalitetnih proizvoda te se priprema niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja.
Uvjeti za izlagače, unatoč velikim organizacijskim troškovima ostali su izuzetno povoljni. Posebno naglašavamo da je sajam uz navedeno izložbenog i prodajnog karaktera.
Ukoliko ste zainteresirani, sve detaljnije informacije možete dobiti na tel: 020/436 233; 020/312 094; 020/436 337; fax: 020/436 233;
e-mail: mediteranski.sajam.du@gmail.com
Web: www.mediteranski-sajam.com
(Osoba za kontakt gospodin Vedran Kraljević, mob. 098/ 285 355).

« Povratak na novosti | Napisano 10.03.2010.